liance torrschampo

7 vanliga misstag du gör med ditt torrschampo

Torrschampo – mirakel för en del, en mjöldammig fasa och problem för andra. Grådassig hinna, vita fläckar och kliande hårbotten kan hända den bästa av oss. Här är de vanligaste missarna – så här undviker du dem på enklaste sätt. 

Misstag 1: Du sprayar torrschampo i längderna

Syftet med torrschampo är att suga upp överskottsolja i håret. Oljan finns närmast hårbotten och det är där torrschampot gör sig bäst. Sprayar du torrschampo även i längderna ser håret lätt livlöst, torrt och grådaskigt ut. 

Misstag 2: Du sprayar torrschampo för nära hårbotten

Håller du flaskan för nära så är det lätt att överdosera torrschampo och få det fasade ”kalk dammet”. Håll flaskan 20-30 centimeter från håret/hårbotten för bästa resultat.

Misstag 3: Du använder för mycket torrschampo åt gången

Många undviker torrschampo av rädsla för den mjöliga och pösiga looken. Använder du för mycket lägger sig produkten utanpå hårstrået och håret ser både trist och missfärgat ut. Vi rekommenderar en liten dos för att därefter bättra på vid behov. 

Misstag 4: Du färgmatchar inte ditt torrschampo 

Många glömmer att läsa det finstilta på flaskan och för vilka torrschampon som passar bäst gällande hårtyp och hårfärg. Många produkter har mörka pigment och dessa ska givetvis ljust hår hålla stort avstånd från och tvärtom för brunetter. För brunetter kan ett helt vitt torrschampo uppfattas som grått i håret.

Misstag 5: Du låter inte torrschampot verka tillräckligt länge

När du sprayat i ditt torrschampo, låt det sjunka in någon minut innan du borstar ut det. Annars har torrschampot inte en chans att slurpa i sig oljan och uträtta sin magi. Efter någon minut kan går det utmärkt att massera in produkten med fingrarna eller med en borste. 

Misstag 6: Du borstar inte igenom håret efteråt

För att torrschampot ska fördelas jämnt i håret behöver du borsta igenom det efter applicering. På så vis verkar produkten jämnt och fint över hela hårbotten. 

Misstag 7: Du använder torrschampo för ofta

Torrschampo är toppen för att fräscha upp håret och volymboosta mellan tvättarna men det är inte en produkt som du ska använda varje dag. Ett ständigt överskott av torrschampo kan täppa till hårsäckarna och på sikt skada håret. En gång mellan tvättarna räcker- glöm inte att ta lite produkt i håret för att sedan bättra på under dagen för att undvika överskott.

liance-dry-shampoo-dark-500px
DARK
liance-dry-shampoo-original-500px
ORGINAL
liance-dry-shampoo-boost-500px
BOOSTER
liance-dry-shampoo-invisible
INVISIBLE
liance-dry-shampoo-silver-500px
SILVER